sâmbătă, 5 martie 2011

Playa del Carmen, varianta posh

E sambata si ploua in Playa del Carmen. Ploua pret de sapte-opt minute, timp suficient sa intram intr-un supermarket si sa cumparam o umbrela. Umbrelele stau undeva intr-un colt indepartat de magazin, pe raftul cel mai de jos, in haos (cateva sunt stricate deja, unele nu au etichete sau huse). In total pe raft sunt exilate vreo sase umbrele. Luam una, ii lipseste un buton, dar in rest e ok si functioneaza. O sa o si folosim vreo doua ore mai taziu, timp de patru-cinci minute cat va tine urmatoarea repriza de ploaie :)

Ne plimbam prin partea posh a orasului, in "statiune", printre hoteluri si magazine acatarii. Descoperim un sports bar, dragut, decorat in stil si foarte curat. Patronul, italian. Pe terasa, un grup de francezi urmaresc un meci de rugby (Franta contra nu-stiu-cine) si urla la fiecare faza mai importanta.

Azi e meci, Barcelona joaca cu Mallorca. Il dau aici? Da. Meciul e pe la 8 seara in Spania, ora 1 aici, asa ca ne luam un guacamole (cel mai bun pe care l-am mancat deocamdata), o Corona si o limonada cu lime (nu am vazut inca lamai, lime-ul e atat de bun si folosit atat de peste tot - in limonada, in bere, in guacamole, peste carne, etc, incat credem ca vom ramane pe veci atasati de el) si ne asezam confortabil la meci.
La masa alaturata, un domn traieste intens fiecare faza desi e singur. Intram in vorba, e din Mallorca, dar tine cu Barcelona. Inclusiv in meciul asta. Vine si patronul, sunt amici. El e impotriva Barcelonei, dar nu tine cu Real Madrid (amanunt semnificativ!). Tine cu AC Milan. Isi ia mistourile inevitabile legate de batranii pe care ii cumpara Berlusconi pentru club si apoi, extinzand subiectul, toate glumele legate de apucaturile lui Berlusconi.
Barcelona bate, 3-1, cred. Plecam de acolo bucurosi, din nou, ca putem comunica in spaniola.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu