marți, 29 martie 2011

Cu Sirena la Puerto Morelos

Vineri seara, 10.30. Am fost in sat :) sa mancam si tocmai ne-am intors "acasa".

Sirena, o canadianca care sta aici de vreo doua saptamani, ii povesteste Almei intamplarile zilei. A fost la Puerto Morelos la snorkeling si a vazut baracude si testoase uriase si pisica de mare, nu manta ray ci eagle ray, cea rara!

Maine se duce din nou acolo. Pescarii i-au spus ca cel mai bine e sa vina dimineata, pe la 7, asta e ora in care in apa e forfota. Haideti si voi maine, merita. Bine, ne intalnim la 5 dimineata in curte.

Dupa mai bine de 80 km pe Carretera Federal, ajungem la Puerto Morelos inainte de 7. Pe plaja, noi, un politist cu un detector de metale si un grup care performeaza probabil vreun ritual de curatare: mediteaza, canta, se lovesc usor cu frunze, se uita la cer inganand ceva.

Dupa trei reprize lungi de snorkeling, iata bilantul: un grup de 25 de baracude, o baracuda uriasa (poate de 1,5-1,7m lungime), niste frica, 2 broaste testoase (una, dupa ce a terminat de mancat, a urcat la suprafata sa ia aer chiar laga Sirena, careia i-au dat lacrimile de emotie), o pisica de mare si multi, multi pestisori colorati de coral, in versiune supradimensionata. Pare-se ca toti pestisorii pe care ii stim in forma mica, aici se gasesc in forma mare, nu stim de ce.


Puerto Morelos are bucurii si pentru cei care nu fac snorkeling din diverse frici (la frica de apa adanca tocmai s-a adaugat frica ca as putea sa vad vreun peste urias cu dinti ascutiti care ii ies din gura!): ape incredibil de turcoaz si de clare, pesti care se vad cand stai pe debarcader, conversatie usoara cu pescarii, conversatie scurta cu americani "Wow, Romania, how interesting! Punct.", un far batut de uraganul din 1967 si care de atunci vegheaza stramb, Paco, Chino, Manuel, Popeye, Triny, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu